tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukuun kuudes

 Joulukuussa ei aurinko kovin korkealle nouse. Kuvassa se on suurinpiirtein ylimmillään. Pimeyden takia onkin hyvä, että juuri joulukuussa on paljon juhlia. Tänään aloitetaan. Onnea isänmaalle!

Sodan uhreja ja sodassa vammautuneita muistellaan täällä kunnioittaen.Elli varsinkin on hengessä mukana, kun itsekin joutuu sinnittelemään toipilaana kynnen poistamisen takia.


Jotkut traditiot ovat pieniä eleitä, mutta kuuluvat ehdottomasti asiaa: ikkunalla kaksi kynttilää klo 18-20. En tiedä mistä tapa on peräisin ja miksi juuri klo 18-20, mutta niin se vain on. On aina ollut ja on.


Makro-texhaaste: Joulukuu10 kommenttia:

 1. Tänään on juhlapäivä.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Pikaista toipumista urhealle potilaalle.

  VastaaPoista
 3. JUhlintaa itsenäisyyspäivänä kaksi kynttilöin. Perinteiset omakotitalon ikkunat oli jaettu ruutuihin, ja ikkunalaudalla palavia kynttilöitä asetettiin yksi kumpaankin ikkunan alaruutuun.
  Kahden kynttilän onkin selitetty viittaavan esimerkiksi kotiin ja isänmaahan.
  Perinne kynttilöistä on lähtöisin jo 1700-luvun Ruotsin vallan ajoilta saakka ?Tuolloin kynttilöillä juhlistettiin kuningasperhettä heidän merkkipäivinään tai heidän vieraillessaan Suomessa.Kun itsenäisyyspäivä syksyllä 1919 vakiinnutettiin joulukuun alkuun.Vuoteen 1946 asti toiminut Itsenäisyyden liitto kehotti vuonna 1927 kansalaisia polttamaan kynttilää kello 18-21.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappilanmummo, kiitos tiedosta. Helsingin Sanomissa oli kiva juttu taloyhtiöstä joka jakaa asukkaille itsenäisyyspäivän kynttilät talon puolesta.

   Poista
 4. Hienot tunnelmalliset kuvat, paranemisia Ellille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.