lauantai 10. joulukuuta 2016

Pulkkinen Riikka, Paras mahdollinen maailmaNimi tuo mieleen Voltairen, mutta ei minulle auennut miksi kirja on sillä tavalla nimetty. Vetävä nimike, kieltämättä.
Kirjassa kuolleet ovat luonamme, auttavat tekemään ratkaisuja tietämättämme. Päähenkilön Aurelian suojelusenkeli on hänen lapsena kuollut identtinen kaksossisarensa, jonka hän suojelusenkelissään tunnistaa vasta ajan kuluttua. Paitsi kuolleen sisarensa, Aurelia näkee myös kuolemaa lähestyvän isänsä astraalihahmon.  Aika ajoin Aurelia pystyy myös ikään kuin kuulemaan muiden ihmisten ajatuksia. Tavallaan tämä on mielenkiintoistakin.
Kuten niin moni kirja nykyään tämäkin on rakennettu siten, että jokainen kappale on aina toisen henkilön näkökulmasta, lähinnä Aurelian ja hänen äitinsä. Kirjan juoni käsittelee Berliinin muurin murtumista, joko takautumina Aurelian äidin osioissa tai nykyaikaan sijoittuvissa Aurelian osioissa, joissa valmistellaan Berliinin sijoittuvaa näytelmää.
Pulkkinen kirjoittaa hyvin ja mielikuvitusta hänellä riittää. Hänen aikaisemmista kirjoistaan pidin Totuudesta, en niinkään Rajasta. Tämä on siltä väliltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.