tiistai 3. huhtikuuta 2012

Äänen avaus

klikkaa kuva isommaksi

Äänekäs reviirinvartija.


Mustaa ja valkoista, haaste 111: Äänekäs

12 kommenttia:

 1. Härkälintukos se siinä? Miksi evoluutio on antanut toisille lajeille äänen kuin seireeneillä - tai parhaimmilla laulajalla - ja toisille... kuin härällä mylvivällä. Luonnon monimuotoisuus lienee eräs selitys. Juu, ääntä ja metakkaa härkälinnulla lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu, Ei kun tämä on isokoskelo. Isokoskelot ovat rantamme vakioasukkaista (varmaan olleet jo ennen meitäkin) ja itseoikeutetusti ajavat pois mokomat härkälinnut jotka kuvittelevat asettuvansa samalle rantakivelle. Ääni on kumpaisellakin suunnilleen yhtä sulokas ;)

   Koiran kanssa koskeloiden yhteiselo sujui sopuisasti: rannassa saivat olla rauhassa, mutta auta armias jos yrittivät nousta ylemmäs maihin. Silloin tuli äkkilähtö veteen. Mutta vedessä saivat olla rauhassa vaikka koirakin oli innokas uimari. Kumpikin kunnioitti toisensa reviiriä.

   Poista
 2. Asia tulee lajitovereille varmasti selville - tämä on minun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. caijsa, Lajitoverien kesken koskeloilla vallitsee hyvä sopu ja yhteistyö: yksi emo saattaa kuljettaa selässään ja vanavedessään jopa 20 poikasta: päivähoito toimii hyvin. Reviiririitaa voi tulla härkälintujen kanssa - ja tietenkin keväällä parinmuodostuksen aikaan käydään kovaa kamppailua kilpailevien urosten kesken.

   Poista
 3. Komealta lintu näyttää ja varmaan kuulostaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sirpa Isokoskelo on koko rannan komein eikä kellään toisella ole niin komeaa tukkaakaan. Isokoskelolla on myös tavattoman hienostunut, siro nokka alaskääntyvine koukkuineen.

   Poista
 4. Ääntä lähtee ja kai on tarkoituskin, että muut kuulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Ääntä lähtee kyllä kotitarpeiksi.

   Poista
 5. Hieno lintu. :) Noita pyöri myös omissa lapsuuden mökkimaisemissa.

  VastaaPoista
 6. Olipa hyvä, että tulin tänne uudestaan. Nyt tiedän, miltä isokoskelo näyttää. Olen lintujen tunnistamisessa alakoululainen ;).

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva ja varmaan on äänekäskin !!!! Kaunis tuo vesi taustalla !

  VastaaPoista
 8. Tänään näin ensimmäistä kertaa isokoskelon. Taisi olla se päivähoitaja naaras kun perässä ja selässä oli tusina poikasia, kaunis näky!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.