tiistai 24. huhtikuuta 2012

Hannu Tavio ja Timo Joensuu: Elämä kantaa. Syöpäpotilaan ja lääkärin keskusteluja

Asiallinen ja kattava teos eturauhassyövän hoitomahdollisuuksista potilaan ja lääkärin näkökulmasta.  Taistelu syöpää vastaan on kuin taistelu, jossa syöpä on vihollinen, lääketiede puolustava armeija ja potilas taistelutanner, jossa sota käydään. Vihollisella on monta luonnetta ja ilmenemisasua ja armeijalla on monenlaista arsenaalia ja strategiaa. Taistelukentällä on välillä rauhallista kuin asemasodassa ennen kuin vihollinen taas etenee. Joskus taistelu voitetaan ja vihollinen on nujerrettu lopullisesti. Joskus taas käy toisinpäin.

Hannu Taviolla ja Timo Joensuulla on ollut pitkä, luottamuksellinen hoitosuhde ja sen ansiosta kirjassa on lämmin ja persoonallinen ote.  Paitsi potilas Hannu Tavio on myös Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja, Timo Joensuu on kliinisen onkologian dosentti ja yksityisen Docrates-klinikan perustaja.

Kirjan luettuani uskon saaneeni eturauhassyövästä ja sen hoitomahdollisuuksista niin paljon tietoa ja ymmärrystä kuin maallikolle on mahdollista. Minulle tällainen tieto on tärkeää, kun kyseinen vihollinen on asettunut perheeseemme kolmanneksi pyöräksi. Ymmärrän nyt realiteetit ja osaan toivottavasti suhtautua tulevaisuuteen rauhallisemmin – mitä ikinä edessä onkin.

4 kommenttia:

 1. Varmasti kolauttaa pohjia myöten, kun omaan perheeseen osuu. Toivotan tuloksekkaita hoitoja ja hyvää mieltä kaikesta huolimatta!

  Isältäni löytyi eturauhassyöpä viitisen vuotta sitten ja hän sai hormonihoidot ja sädehoidot. Hän otti koko homman suurena seikkailuna ja tykkäsi jutella kaikkien hoidossa käyvien kanssa. Ehkä hän aavisti, että ei ollut kyse kovin vakavasti henkeä uhkaavasta jutusta. Kummastelin, kun minäkään en huolestunut koko aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Eturauhassyövällä on monet kasvot. Hienoa, että isäsi selvisi hyvin. Tavion ja Joensuun kirjaa voin suositella.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.