perjantai 13. huhtikuuta 2012

Åbo Akademin säätiön ...

Helsingin Sanomat 11.4.2012

klikkaa kuva isommaksi

....  tarkoituksena on tukea ruotsinkielistä kulttuuria eikä sen sopimusjärjestelyissä tietystikään ole mitään ihmeellistä. Säätiön hallituksen puheenjohtajan Christoffer Taxellin mielestä mitään ihmeellistä ei myöskään ole säätiön tavassa ketjuttaa omistamansa eläkeyhtiön omistuksessa olevan asunnon vuokra- ja alivuokrasopimuksia säätiön johtohenkilön eduksi. (Ei tietysti olekaan ottaen huomioon, että säätiö ensin myi halvalla ja sitten osti paljon kalliimmalla erään asunnon yhdeltä toiselta sidoshenkilöltään.)

klikkaa kuva isommaksi

Kun suhmuroinnista jää kiinni, on olemassa kolme menettelytapaa. 

1) Kiellä kaikki loppuun asti. Tästä on viljalti esimerkkejä vaikkapa vaalirahoituksen tai eroottisten tekstiviestien maailmasta.

2) Myönnä, pyydä anteeksi ja esitä katuvaa. VMP-tyyppisten lausuntojen jälkeen ei aina ole selvää katuuko tekijä oikeasti tekoaan vai vain sitä että teon tökeryyden vuoksi hölmöyttään jäi kiinni.

3) No comments: Myönnä ja totea, että asiassa ei ole mitään ihmeellistä.  Kaikkein arrogantein tapa ja tähän kykenevät vain ne, jotka vilpittömästi uskovat olevansa muita ylempänä eivätkä sen vuoksi olevansa velvollisia mitenkään perustelemaan tekojaan.P.S. Lauantaina 14.4 Iltasanomat paljasti lisää ÅA:n kummallisista järjestelyistä (linkki). 
Säätiöthän kuitenkin nauttivat verohelpotusten ansiosta yhteiskunnan tukea, joten aivan yhdentekevää ei ole, miten ne varallisuuttan hallinnoivat.


9 kommenttia:

 1. 'Kermassa' on paljon höttöä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kannanotto - no comments-aiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Kiitos.Sillähän suhmuroijat aina pääsevät pinteestä: No comments.

   Poista
 3. Hyvin huomattu aihe päivän teemaan! Hyvät pointit! Kyllä vaan tekisi mieli kommnetoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaari3, Kiitos. Juu, aivan varmasti monen tekisi mieli kommentoida, mutta ne joiden asiasta todella pitäisi jotain selvittää, sanovat vain: Ei mitään ihmeellistä, no comments! Sillä sipuli.

   Poista
 4. Kummallista, että näitä juttuja tulee nykyisin esiin tämän tästä. Eikö niitä ennen ollut, vai pysyivätkö paremmin salassa?
  Hyvä vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuna, Ehkä molemmista on kysymys. Luulen, että nykyään ollaan valmiimpia nostamaan kissa pöydälle. Ehkä hyvä veli -verkostot eivät samalla tavalla voi enää pitää asioita pienen piirin sisällä.

   Poista
 5. Hyvä veli-verkostoissa on vielä paljon muutakin, mitä emme ymmärrä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.