tiistai 19. marraskuuta 2013

Senioriannokset


- Kummallista, kun paino nousee vaikka en syö enempää kuin ennenkään ja liikunkin samaan tahtiin. Tätä ihmettelin lääkärin vuositarkastuksessa. 
Kuuluu kuulemma asiaan - vanhenemiseen. Vanhemmiten ihmisen kroppa kertakaikkiaan kuluttaa vähemmän, ja siihen pitäisi reagoida syömällä entistä vähemmän. Paljon vähemmän.

klikkaa kuva isommaksi
Tämänhän me koirien ystävät tiedämme ja vaihdamme lemmikin ravinnon seniorinappuloihin, kun siltä alkaa näyttää. Toisaalta tiedämme myös, että lapset tarvitsevat vähemmän ruokaa kuin aikuiset. Tämän tietävät myös ravintoloitsijat, jotka tarjoavat lapsille lasten annoksia. Ne ovat pienempiä ja huokeampia kuin aikuisten annokset.
 
klikkaa kuva isommaksi
Eikö siis olisikin hyvä liikeidea tarjota meille vanhoille senioriannoksia, vähän pienempiä ja proteiinipitoisempia kuin raavaille työikäisille energiantarvitsijoille. Jos vanhat nimittäin syövät liian usein ravintola-annoksia, he vain jatkavat lihomistaan ja tukkivat paitsi suonensa myös terveyskeskusten jonot.

klikkaa kuva isommaksi
Vai pitäisikö tyytyä pelkkään hengen ravintoon, kuten ruusunlehtien kuvaamiseen ja siitä kertyvään mielihyvään.

4 kommenttia:

 1. Niin, ei se hengen ravinto ihan taida riittää, vaikka kivahan se olisi kun noin upeita kuvia katselee :)
  Olen itsekin alkanut huomata, että neljänkympin jälkeen on kiloja alkanut kertymään...koko ajan saa olla miettimässä mitä voi syödä mitä ei...

  VastaaPoista
 2. Kun täytin 45 alkoi se, että kaikki jäi kiinni mitä söi. Se että söisi vähemmän on helpommin sanottu kuin tehty. Tosin yritän huijata itseäni käyttämällä Arcitivcan alkupalalautasta kun muille katan tavalliset. Katsoin joku päivä lapsuuteni lautasia, ne ovat samankokoisia, kuin ovat nykyiset alkupalalautaset ja niitlä syötiin niin aukuiset kuin lapset, päivän pääruoka. Minäkin ostin uudet vieraslautaset, ruotslaiset käsinmaalatut ja ne eivät mahdu uuteen kuivauskaappiimme ellei pitä ovea auki...

  Lumoavat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kannatan lämpimästi seniorikansalaisten ravintola-annosten koostumuksen ja koon muuttamista. Ei tarvitsisi kantaa huonoa omaatuntoa lautaselle jäävästä ruuasta, kun on opetettu että lautanen on syötävä tyhjäksi. Onneksi Ranskassa sallitaan, että kaikkea ei ole pakko syödä.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä annoskoosta.
  Vinkkiä ravintoloille pitäisi antaa asiasta.
  Ihanat ruusunlehtikuvat

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.