sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Elli opettelee kotiseutuaan


Vähitellen alamme Ellin kanssa löytää sopivia lenkkeilyreittejä. Usein olemme kulkeneet jokivartta vanhoille paikoille marinaan ja siitä edelleen koirarantaan, missä Elli saa juosta kavereiden kanssa vapaana. Sinne vain on sen verran matkaa, että vähintään puolitoista tuntia pitää reissuun kaikkineen varata.

Tänä aamuna tavattiin heti ulos tultuamme emäntineen kultainen noutaja Liinu, josta tuli Ellille hyvä kaveri. Kierrettiin porukalla Telaniitty, jossa on hyvät tilat juosta vapaana ilman pelkoa autoista. Näillä kulmilla en ole uskaltanut vielä pitää Elliä vapaana muutoin kuin toisen koiran kanssa. Pelkään, että yksikseen Elli voisi lähteä etsimään virikkeitä esimerkiksi kanin jäljistä. Liinun kanssa kaikki meni hienosti.

Myöhemmin käytiin Ellin kanssa vielä kahdestaan kokeilemassa vapaajuoksua niityllä. Jonkin verran Elli kulki omin päin hajujen perässä, mutta tuli kuitenkin kutsusta ja pillillä vislaamalla. Noin nuorelle, nopealle ja energiselle koiralle vapaana juokseminen on ihan elinehto, ja siihen Telaniitty näyttää sopivan erinomaisesti, ainakin näin pakkassäällä. Muutoin niitty on aika vetinen. Parasta siinä tietysti on, että se on melkein kodin nurkalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.