keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Jonkman Linus: Introvertit, työpaikan hiljainen vallankumous.Kirjaston Bestseller-hyllystä mukaan napattu kirjanen. Jonkman lukeutuu itse introvertiksi ja hyvin hän tätä ominaisuutta valottaa. Introversio ei ole tauti, sen enempää kuin esimerkiksi ujous, jota kuulemani mukaan jossain päin maailmaa pyritään parantamaan lääkkeillä.
 
Ekstroversio on vain viime aikoina ollut vallitseva muoti, kun työpaikoille halutaan hyviä tyyppejä ja tekemisen meininkiä – siis silläkin uhalla että tuloksena on paljon pöhinää, vähän tuloksia.

No, hyvä että introverttien vahvuudet tehdään tunnetuiksi, niitähän ovat mm. kyky itsenäiseen ajatteluun ja pitkäjännitteiseen työskentelyyn. Ryhmätyössä parhaaseen päästään, kun ryhmässä on sekä ekstroverttejä että introverttejä.  Tyypit täydentävät toisiaan ja molempia tarvitaan.

Jonkmanin kirja on ihan mielenkiintoinen, mutta editointia se olisi kaivannut. Samat asiat kertautuvat uudestaan ja uudestaan; lukijalle tulee tuon tuostakin tunne jo luetusta. Vaikka onhan kertaus opintojen äiti.

Lopussa on testi, jolla lukija voi testata oman intro-/ekstroversionsa osuudet. Sitä en jaksanut tehdä (se on uuvuttavan pitkä, joten en voi olla täydellisen introvertti). Sen sijaan tein toisen testin (linkistä http://www.arealme.com/16types/fi/), jonka mukaan olen noin 60% introvertti ja tyypiltäni filosofi. Nämä ovat hauskoja nämä testit. Käypä sinäkin tutustumassa itseesi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.