keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Aamupala


Runsas aamupala ei koskaan ole ollut minun jutuni. Ilman suuhunpantavaa en tosin osaa päivää aloittaa, vaikka koiran tarpeiden vaatiessa aamulenkki ilman aamiaista minulta kyllä onnistuu ongelmitta. Vuosikaudet on oma aamiaiseni näyttänyt samalta: maidon kanssa Alpen-mysliä, kauranleseitä ja pellavansiemeniä lusikallinen kutakin plus kolme lusikallista mustikoita. Juomaksi tomaattimehua ja teetä. Kuvaan on otettu mukaan satunnaiset lisukkeet: siemensekoitus ja hunaja, joilla ajoittain totuttua aamupalaa täydennän.

Hotellien notkuvat aamiaispöydät makkaroineen, munakkaineen  ja makeine pullineen menevät minulta enemmäkseen aina hukkaan.

Tiedän, että aamiainen olisi päivän tärkein ateria - siis lounaan ohella - mutta minun juttuni, se on iltasyöpöttely. Mitä pitemmälle iltapäivä ennättää, sitä tiuhempaan pistäydyn keittiössä. Nyt alkaakin olla jo päiväkahvin aika.


8 kommenttia:

  1. Terveelliseltähän aamupalasi näyttää! Minulla on aika sama juttu...aamulla syön hyvin (ehkä hieman kevyesti?) , lounaskin menee terveellisesti, mutta iltaa kohden alkaa tosiaan tekemään mieli napostella kaikenlaista. Usein turhaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar, Tosiaan kumma juttu, että syömisen hallinta muuttuu päivän mittaan. Ehkä elimistö yrittää kompensoida väsymistä syömisellä, varsinkin makean syömisellä.

      Poista
  2. Meillä muuttui perinteinen kaurapuuroaamiainen, jogurttiin tai viiliin vaihdellen, lisukkeina hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä ja marjoja, vaihdellen niitäkin.
    Olen tykästynyt nyt viili-siemen-pähkinäyhdistelmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. arleena, kuulostaa terveelliseltä. Siemenet ovat hyviä missä tahansa ja ihan vain välipalanakin napostellessa.

      Poista
  3. Minulle rittaa kuppi teeta ja juustovoileipa (tai pari, koosta riippuen). Mutta hotellissa majailessa kylla tukevampikin ateria kay. Iltasypottelysta en kuitenkaan voi luopua, en minakaan.

    VastaaPoista
  4. Arkena täytyy herätä klo 5.45. Ei silloin maistu oikein mikään. Teetä ja pari voileipää syön haluttomasti.

    Sensijaan viikonloppuna kun herätään vasta klo 9 maissa, niin mä syön mielelläni pekonia, paistettuja kananmunia,juustoa, leipää tai sämpylöitä, hilloja ja usein meillä on jotain itsetehtyä piirakkaa/pullaa/kakkua. Tuoremehua ja teetä juotavana. Puuro maistuu minulle vain jotain kerran kuukaudessa, se silloin voisilmän kanssa. Murot/myslit eivät oo mun juttu. Jugurttikaan ei maistu eikä viili, ne ovat töissä välipalaruokaa jos lunssi on heikko, ylitöitä tiedossa tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tillariina, Apua! Ihan hengästyn kun luen mitä voit syödä klo 9 aamulla ;) Jokaisella on oma rytminsä ja hyvä niin. Onneksi on valinnan mahdollisuus.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.