lauantai 21. heinäkuuta 2012

Veneet ja nimet

Marinassa kelluvat veneet ovat melko lailla toistensa kaltaisia, toiset vain ovat isompia kuin toiset. Joukkoon mahtuu kuitenkin muutama mukavalla tavalla erilainenkin paatti. 

Työtä vaativia puuveneitä on hyvin harvassa, mutta yhden bongasin. Miehen mukaan tämä on Hai-vene.  Sulavalinjainen kaunotar oli suosittu joskus 1960-luvulla.

klikkaa kuva isommaksi

Silmääni sattui toinenkin persoonallisuus. Auroras-veneen ulkomuoto oli sympaattisella tavalla erilainen.

klikkaa kuva isommaksi

Espoon merenkävijöiden vierasvenelaiturissa majaili TOTI-vene, joka pääsi kuvaan ihan vain hauskan nimensä ansiosta


klikkaa kuva isommaksi


Yksi hauskasti nimetty purjevene lähti marinasta liikkeelle niin pahasti vastavaloon, etten saanut siitä kuvaa. Sen valkoiseen kylkeen oli mustalla huolettomasti sutaistu nimi DAS BÅT. Ihan varma en ole, oliko sanat kirjoitettu yhteen vai erikseen; olisihan myös nimi DASBÅT aika hauska. 

Nimiasiasta toiseen. Sisareni, hänen tyttärensä ja tyttärentyttärensä kanssa pohdimme, mikä olisi hyvä nimi koiralle, jonka nimen pitää alkaa C-kirjaimella. Joku keksi, että nimi voisi olla Canis-alkuinen, canis kun on latinaa ja merkitsee koiraa. Siinä ajatusta pyöritellessämme nuorimmainen sen taisi oivaltaa: Canis-teri. Meistä tämä oli hirmuisen vitsikästä, mieheni sen sijaan ei ymmärtänyt asian hauskuutta ollenkaan ;)

Myöhemmin tarkistin labradorien rekisteristä, että Canis-alkuisia nimiä todellakin on: Canis Minor ja Canis Major.  Mutta Canis Teriä tai hienommin Canis Terryä ei ole - ainakaan vielä ;)

Joka tapauksessa Teri tai Terry olisi oiva kutsumanimi koiralle.

8 kommenttia:

 1. Canis-Teri!!!! Mainio. Vilkutamme ja hehkutamme. T Lehtosaaret

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, Hanna sen taisi keksiä. Teri-loppuisia koiria onkin olemassa: Border terriereitä Puu-teri, Uls-teri ja Napan-teri. Canis-teri on silti hauska!

   Poista
 2. Olipa ihana paikka! Kuviesi veneetkin näin, ainakin osan niistä. Lounasseurakin oli paras mahdollinen: suloinen koiranpentu nimeltään Coco. Oli kyllä Cocon henkilökuntakin: nuorin poikamme tyttöystävineen.

  Yritin vilkuilla näkyikö sinua, mutta en ainakaan tunnistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Eikö vain olekin kiva paikka! Varsinkin kun koirat ovat sinne tervetulleita. (Vaikka tällä haavaa itse olen koiraton.) Et voinutkaan minua siellä nähdä, koska en sinne tänään osunut.

   Poista
 3. schiffe und boote ... seit unserer tour an der ostsee fasziniert mich das immer mehr. vorher fand ich es schön anzusehen, doch jetzt fahre ich sogar sehr gerne mit!
  liebe grüße!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke ina, Mir genügt es die Boote aus dem Land zu bewundern ;-)
   Liebe Grüsse!

   Poista
 4. Kylla tuo taitaa hai olla! Ihan mukava paatti muuten, ja aika tilavakin ellei liikaa vaadi. Kerran vaan olen ollut sellaisella purjehtimassa, ilman Canista kuitenkin. Kanisteri olisi kylla aivan oivallinen nimi. C'llakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy, Veneet ovat kovin erilasia nyt kuin 1960-luvulla. Kuten myös autot ja huonekalut. Hyökkäysvaunun kokoiset citymaasturit ja yksiön kokoiset divaanisohvat tai terassiryhmät ovat kaukana ihmisen kokoisista tuotteista, joiden keskellä 50- ja 60-luvulla elettiin.

   Elintason nousu on hyvä asia, mutta aina suurempi ei ole parempi. Kauneus olisi kokoa tärkeämpi. Hai-vene on esimerkki kauniista ja tarkoituksenmukaisesta suunnittelusta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.