lauantai 7. heinäkuuta 2012

Nektariinit

klikkaa kuva isommaksi
Jotenkin oli tullut siihen harhakäsitykseen, että nektariini on persikan ja luumun risteytys. Googlaamalla selvisi, että nektariini onkin persikan sileäkuorinen alalaji. Nyt kaupoissa olevat, melko pienet nektariinit ovat minusta joka tapauksessa yhä edelleen yhä enemmän luumun makuisia, erittäin maukkaita!


klikkaa kuva isommaksi

2 kommenttia:

 1. Marja- ja hedelmäkuvasi ovat hieno esimerkki siitä, miten hyvä voi olla myös täydellisen kaunista. Tulin ajatelleeksi tätä juuri tänään kun olimme syömässä kauniissa keskustaravintolassa. Ruokakin oli kaunista ja kauniisti esillelaitettua, mutta maku monellakin tavalla pilalla. Sitten tietysti aloin miettiä voiko "ruma" olla hyvänmakuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Voi voi, kyllähän ruma voi olla maukasta, mutakakku esimerkiksi. Monet maukkaat perinneruoat poronkäristyksestä pyttipannuun ja karjalanpaistiin eivät edusta nouvelle cuisinen kaltaista sievää esillepanoa.

   Mutta tietenkin kauniisti aseteltu, hyvä ruoka on aina sitäkin täydellisempi kokemus. Kaunis kattauskin vaikuttaa ruokailun kokonaiselämykseen, samoin koko ympäristö ja äänimaailma. Hyvästäkään ruoasta on vaikea nauttia kovassa melussa ja hälinässä - tai kiireessä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.