lauantai 8. syyskuuta 2012

Harjoitelmia

Olen vähitellen alkanut opetella photoshopin käyttämistä kuvankäsittelyyn. Koekäsittelyyn otin vanhan kuvan, joka oli alunperin otettu sekä raw- että jpg-muotoisena. 

Ensimmäinen kuva on kameran oma jpg-versio:


klikkaa kuva isommaksi

 Ja tässä sama vähän photoshopatttuna:

klikkaa kuva isommaksi

Photoshop on niin valtavan monipuolinen ohjelmisto, että sen edessä pakostakin nöyrtyy. Lienee sula mahdottomuus ainakaan minun oppia sitä mitenkään täydellisesti tai edes monipuolisesti hallitsemaan. Mutta vähitellen aion jotakin siitä oppia. Pieni pala kerrallaan. Oppiminen on leikkimistä ja leikkiminen on hauskaa. Se aikoinaan oli tutkijan työssäkin niin mukavaa.

6 kommenttia:

 1. Opettelu on hauskaa. Photoshopattu kuvasi on salaperäisen kaunis. Kuva parani, kun tausta hävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu, Minustakin kohde tulee paremmin esiin kun turhat rippeet häivytetään. Valokin näyttää erilaiselta.

   Poista
 2. Kunnioitan tuota kun joku yhdistää leikin ja tekniikan. Itse olen tekniikkakammoinen, ja oma leikkimiseni joutuu siksi etsimään ihan muita väyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Tekniikkaa alkaa olla liikaa ihmisen vastaaottokyvylle. Ennen oli hauska lukea manuaaleja ja opetella käyttämään laitteita ja ohjelmia. Nyt vaihtoehtoja on liikaa ja tuntuu kuin jäisi tietotsunamin alle. Sama pätee tv-kanaviin: kun vaihtoehtoja on satoja, niin kiinnostus tahtoo lopahtaa kokonaan. Kokonaiskuvaa valikoimasta on mahdoton hahmottaa ja siksi valinta on vaikeaa.

   Poista
 3. Kakkonen on parempi. Photoshoppia en osaa käyttää, Gimpiä harjoittelen. Olisi tosiaan kiva hallita tuo kuvankäsittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, Kuvankäsittely on oma taiteen lajinsa. Opeteltavaa riittää varmaan lopuksi ikää.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.