perjantai 7. syyskuuta 2012

Pienet lasit, pienet annokset


Makroviikon 1-vuotisjuhlahaasteena kuvataan sama kohde kolmesta näkökulmasta. Kuvasin jo aikaisemmin pelargonian nuppuja, mutta ajattelin kokeilla myös esineen kuvaamista. En tiedä, onko soveliasta osallistua kahdella sarjalla, mutta mahtuuhan maailmaan kuvia. Koittakaa kestää.

 Valitsin kohteeksi pienen likööri- tai snapsilasin.

klikkaa kuva isommaksi

Lasi on lapsuudenkodin perua, enkä tiedä mihin tarkoitukseen se oikeasti on. Lasin vetoisuus on 15 ml eli 1,5 senttilitraa. Niin pieniä annoksia ei nykyään taideta tuntea ollenkaan.

Näitä laseja on tavaton määrä erilaisia; ennen näköjään oli eri lasit eri juomille, erityisesti erilaisille väkeville viineille. Nykyään erilaisia laseja taidetaan myydä eri rypälelajikkeiden viineille. 


klikkaa kuva isommaksi

Meillä lasit pölyttyvät menneen maailman muistoina kaapissa, vain punaviini- ja vesilasit ovat käytössä. Väkeviä viinejä tai cocktaileja meillä ei juuri nautita, ja sarjan valkoviinilasit ovat nykymaailmaan liian pieniä.


klikkaa kuva isommaksi


Makroviikko, 1-vuotisjuhlahaaste 70: Omavalintainen kohde kolmen kuvan sarjalle

2 kommenttia:

  1. Milestäni saa laittaa niin paljon kuin haluaa! Onpahan enemmän kaunista katseltavaa, ja uutta opittavaakin. Oletan lasisi olevan snapsilaseja, ja kauniita ovatkin. Pidän vanhoista laseista, vaikka moderni olen olevinani. Eteenkin keskimmäinen kuva valoinen on hieno!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.