keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Yliopiston kirjasto

Näkymä seitsemännen kerroksen terassilta


Helsingin yliopiston alumnit järjesti tutustumiskäynnin upouuteen kirjastoon sekä kielikeskuksen katolle rakennettuun viherkattoon. 

Kirjastohan on upea kuin mikä. Viihtyisiä luku- ja oleskelutiloja on varattu opikelijoille ja kaikille muillekin kirjaston käyttäjille. Sijainti on mitä parhain yliopiston keskustakampuksen laitosten ja metroaseman välittömässä läheisyydessä. Ylimmän kerroksen itäpäädyn terassilta näkymä suurkirkolle on huikea: pelkästään sen näkemiseksi kannatti osallistua esittelykierrokseen. Taas oli harmi, ettei mukana ollut oikeaa kameraa, mutta kännykkä pelasti asiaa pikkuisen.

Hauskalta tuntui sekin, että  terassilta näkyi myös Unioninkadun ja Liisankadun kulmassa sijaitseva lapsuuteni kotitalo.

Kattopuutarha on kiinnostava ajatus sinänsä, joskin Suomessa, missä viheralueita riittää muutenkin, ei mallille ehkä ole yhtä huutavaa tarvetta kuin "oikeissa" suurkaupungeissa. Mielenkiintoista oli kuulla, että viherkatot auttavat hulevesien käsittelyssä ja että oikein rakennettuna viherkatto pidentää alla olevan katon elinkaarta jopa kolminkertaiseksi.


8 kommenttia:

 1. Ulkomailla niitä kattopuutarhoja näkee, ne ovat tosiaan hienoja. Sinulle olisi blogissani haaste, kurkkaapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkatar, Kiitos kommentista ja kiitos haasteesta! Otan vastaan :)

   Poista
 2. Kaunis kuva tuli puhelimellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Kiitos. Ennen ajattelin, etten tarvitse kännykässä kameraa, kun minulla on hyvä kamera muutenkin. Mutta kokemus on opettanut, että kännykkäkamera onkin verraton kun se kulkee aina mukana.

   Poista
 3. Hienon kuvan sait kännykälläkin! Kirjastossa on kyllä aivan oma tunnelmansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, Kännykkä yllätti, sen kamera on käyttökelpoisempi kuin olisin etukäteen arvannut. Kirjasto on tehty tosi viihtyisäksi. On hienoa, että design on otettu huomioon myös kalusteiden valinnassa. Kukkapuron ja Tapiovaaran ym. klassikot ovat hienosti esillä ja myös käytettävissä.

   Poista
 4. Tuonne on mentävä ja pian! Onko terassi avoinna ihan satunnaisillekin kävijöille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Koko kirjasto ihanine oleskelutiloineen ja kahviloineen on avoinna kaikille. Uusimmat tieteelliset aikakausilehdet ovat ylimmässä kerroksessa ja siellä on myös se terassi, jolta on huikaiseva näköala. Kirjastossa tosin on vain humanistiset tieteet, yhteiskuntatieteet, oikeustieteet ja teologia. Muut ovat omilla kampusalueillaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.