torstai 27. kesäkuuta 2013

Gregoire Delacourt: Onnen koukkuja







Aika yllättävä kirja keski-ikäisestä lankakauppiaasta Jocelynestä, joka voittaa lotossa 18 miljoonaa euroa. Voitto tulee täydellisenä yllätyksenä, koska Jocelyne lottosi vain ystäviensä mieliksi eikä hän ollut koskaan haaveillut suurista rikkauksista. Jocelynen elämä oli oikeastaan ollut ihan mallillaan, eikä hän hetimiten ryhtynyt voittoaan hyödyntämään. Itse asiassa hän ei kertonut asiasta kenellekään, ei edes miehelleen. Jocelyne laati itselleen listoja tarvitsemistaan tavaroista ja toiveistaan. Ehtimättä toteuttaa yhtään mitään, salaisuus oli hänen tietämättään paljastunut ja samalla oli myös paljastunut perustavanlaatuinen harha hänen elämässään.
Kirjan opetus on että suureen onnenpotkuun sisältyy myös mahdollisuus tulla potkaistuksi.

Onnellisen elämän perusta on omien arvojensa ja toiveidensa tuntemisessa ja niiden mukaan elämisessä; toki raha antaa mahdollisuuden näiden toteuttamiseen.

Kirjan esitteessä mainitaan, että teos on levinnyt Siilin eleganssiin hurahtaneiden lukijoiden käsissä maailmanlaajuiseksi jymymenestykseksi. No, se on aika paljon sanottu. Kirja on samanhenkinen Siilin eleganssin kanssa, mutta mielestäni ei yllä ihan samaa lukukokemusta tarjoamaan. Kiva tuttavuus kuitenkin.


3 kommenttia:

 1. Siilin eleganssi tuli juuri TV:stä. Vaikuttava tarina, ja samaten pidin Onnen koukuista. Luin se tammikuussa. Taidat olla oikeassa kun sanot että ei ihan ylety samaan, mutta nautin siitä joka tapauksessa. Jos haluat lukaista silloisen postaukseni, täältä löytyy:

  http://ritamentor.blogspot.fi/search?q=onnen+koukkuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, Kiitos vierailustasi. Kävin lukemassa arviosi ja jätin sinne kommentin.

   Poista
 2. Kiitokset kommentista. Se jäi kauas mutta toisaalta on juuri siellä minne se kuuluukin, Onnen koukkujen ohessa. Minullakin on L'èlegance du Hèrisson ranskaksi :)

  Kiva löytää blogisi. Taisin osua tänne Arleenan kautta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.