lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäinen päiväkävely uuden objektiivin kanssa


Testasin uutta 28-millistä. Tällä pitääkin mennä hirmu lähelle kohdetta! Kuvasin sireeniä useilla aukoilla välillä f/1,8 - f/8. Tässä mieleisini kompromissi (f/3,5). Taustan pokeh on ok, mutta terävyysalue on liian pieni. Terävyys on huono myös siksi, että kuvaa on jouduttu rajaamaan rajusti.

klikkaa kuva isommaksi
 Vertailun vuoksi kuva aukolla  f/8: taustan terävyys haittaa nyt mielestäni  kohteen erottumista
klikkaa kuva isommaksi

 Rannassa on leppoisa kesäpäivän tunnelma

klikkaa kuva isommaksi

klikkaa kuva isommaksi

Matka jatkuu koirarannan kautta. Täällä kuvaan pääsi hurmaava 3kk-ikäinen musta labbispentu (kuopiolainen, kuten Montykin!) joka halukkaasti teki tuttavuutta 8kk-ikäisen kultaisen noutajan kanssa.

klikkaa kuva isommaksi


8 kommenttia:

 1. Uuden objektiivin kanssa menee aina vähän aikaa, että sen kanssa pääsee juttuun. Itse viime viikolla kuvasin ekan kerran vakiozoomilla 24mm-105mm, ei ollut mitään unelmaa! :)

  Valokuvauksellista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina, Uusissa objektiiveissa on aina harjoittelemista ennen kuin niiden kanssa pääsee niin tutuksi että osaa käyttää oikeaa optiikkaa oikeassa paikassa. Laajakulma ei ole mikään yleisobjektiivi, mutta omassa paikassaan se on hyvä. Kiinteän polttovälin linsseistä tykkään koska niiden valovoima ja piirtokyky on parempi kuin zoomin eikä ne ole hirveän painavia. Rajaamista ja jossain määrin sommittelua voi helposti tehdä jälkikäteen.

   Tämä harrastus vie kyllä mukanaan (sekä ajan että rahat ;) )

   Poista
 2. Ihana koirapari, tumma ja vvalea. Ihan hyviähän nuo kuvat on, ainakin muna silmin katsottuna.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mummeli, Ne olivat kertakaikkiaan hurmaavia, pieni pentu varsinkin - se kun oli juuri sellainen kuin oli oma edesmennyt koirani pentuna.

   Poista
 3. Kokeilua vain eri aukoilla...
  Nuo kaksi kuvaa yhdeksi, siinä se olisi.

  Mukavia tutustumishetkiä uuden 28mm:sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, Hyvä idea, senhän onnistuu Photoshopissa jos jaksaa näprätä ;)

   Parempi kuitenkin treenata edelleen kuvaamista ja olosuhteiden hallintaa.

   Poista
 4. Muistan hyvin, miten jykevä pää Montyllä oli ihan pienestä asti. Ei sitä erehtynyt narttupennuksi luulemaan vieraskaan. Kiva kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, Monty ja vielä enmmän City edustivat labradorinnoutajien isoa linjaa. Nykyään näkee paljon soukempia. City oli Montya isompi: hänelle teetetty sadetakki oli Montylle hivenen liian pitkä. Lauauntaina rannassa tuli vastaani musta labbisuros joka oli just kuin Monty tai City :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.