Olen unessa useasti
sinun kaduillas, koulutie.
Ah, enkö ma hautahan asti
myös koululainen lie?
En koululaisena olisi arvannut, minkälainen elinikäisen oppimisen advokaatti minusta vanhana tuli. Unessa kyllä olin useinkin. V.A. Koskenniemi sen sijaan osui naulan kantaan runossaan; sen osoittaa innokkuus, jolla suomalaiset syksyisin valtaavat erilaiset avoimet opinahjot, työväenopistoissa ja avoimissa yliopistoissa. Minä muiden mukana. Nyt olen ilmoittautunut ravitsemustieteen opiskelijaksi Helsingin yliopistoon.
klikkaa kuva isommaksi |
Ruoka kiinnostaa minua. Eikä vain nautintona vaan todella myös molekyylitasolla: miten eri aineet käyttäytyvät niin ruoan valmistusprosessissa kuin elimistössämme. Kimmokkeena mielenkiintooni on ollut Béliveaun ja Gingrasin kirja Ruokavalio ja syöpä.
Saa nähdä, miten eläkeläisopiskelu vastaa odotuksiani. Voihan olla että innostus lopahtaa alkuunsa. Tai sitten se osoittautuu antoisaksi. Tärkeintähän ei ole päämäärä vaan matka, kuten Mauno Koivistokin muistutti. Vierivä kivi ei sammaloidu.
Kirja näkyy olevan lähikirjastomme hyllyssä. Pitää hakea.
VastaaPoistaOnnea opiskelujen aloittamiseen!
Marjatta, Kiva jos se kirja löytyy kirjastosta, suosittelen. Molemmat ovat hyviä, sekä keittokirja että toinen, enemmän ravintoainekemiaa sisällään pitävä.
PoistaOpiskelemisen esteenä ei ole nykyään ikä.
VastaaPoistaMielenkiintoinen aihe on ravitsemustiede.
arleena, Ei tosiaan ole ikä eikä paikka enää esteenä opiskelulle. Tämänkin voi opiskella vaikka kokonaan verkossa.
PoistaHieno päätös, kiinnostavan opiskeluaiheen olet valinnut.
VastaaPoistaItse olen huomannut, että ikääntyessäni olen ihan eksyksissä ruokavalintojen kanssa.
Simpukka, Ruoka-aineisiin liittyvä tieto muuttuu nopeasti ja kaiken lisäksi ns. asiantuntijoina voi nykyään esiintyä aivan kuka hyvänsä ja aivan kuinka vaatimattomilla (ja väärillä) tiedoilla hyvänsä. Kiinnostavaa päästä todennetun tiedon lähteille, niin että ei tarvitse uskoa kaikkea ;)
PoistaJee, koululainen ina! Turhaa ei opiskelu tule olemaan, itse saa mielenkiintoista menemistä ja mennessä oppii ruokailusta varmasti monen monta uutta. Lykkyä koulutielle!
VastaaPoista