maanantai 18. elokuuta 2014

Oppia ikä kaikki


Olen unessa useasti
sinun kaduillas, koulutie.
Ah, enkö ma hautahan asti
myös koululainen lie?

En koululaisena olisi arvannut, minkälainen elinikäisen oppimisen advokaatti minusta vanhana tuli. Unessa kyllä olin useinkin. V.A. Koskenniemi sen sijaan osui naulan kantaan runossaan; sen osoittaa innokkuus, jolla suomalaiset syksyisin valtaavat erilaiset avoimet opinahjot, työväenopistoissa ja avoimissa yliopistoissa. Minä muiden mukana. Nyt olen ilmoittautunut ravitsemustieteen opiskelijaksi Helsingin yliopistoon.

klikkaa kuva isommaksi
Ruoka kiinnostaa minua. Eikä vain nautintona vaan todella myös molekyylitasolla: miten eri aineet käyttäytyvät niin ruoan valmistusprosessissa kuin elimistössämme. Kimmokkeena mielenkiintooni on ollut Béliveaun ja Gingrasin kirja  Ruokavalio ja syöpä.

Saa nähdä, miten eläkeläisopiskelu vastaa odotuksiani. Voihan olla että innostus lopahtaa alkuunsa. Tai sitten se osoittautuu antoisaksi. Tärkeintähän ei ole päämäärä vaan matka, kuten Mauno Koivistokin muistutti. Vierivä kivi ei sammaloidu.
7 kommenttia:

 1. Kirja näkyy olevan lähikirjastomme hyllyssä. Pitää hakea.
  Onnea opiskelujen aloittamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, Kiva jos se kirja löytyy kirjastosta, suosittelen. Molemmat ovat hyviä, sekä keittokirja että toinen, enemmän ravintoainekemiaa sisällään pitävä.

   Poista
 2. Opiskelemisen esteenä ei ole nykyään ikä.
  Mielenkiintoinen aihe on ravitsemustiede.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Ei tosiaan ole ikä eikä paikka enää esteenä opiskelulle. Tämänkin voi opiskella vaikka kokonaan verkossa.

   Poista
 3. Hieno päätös, kiinnostavan opiskeluaiheen olet valinnut.
  Itse olen huomannut, että ikääntyessäni olen ihan eksyksissä ruokavalintojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka, Ruoka-aineisiin liittyvä tieto muuttuu nopeasti ja kaiken lisäksi ns. asiantuntijoina voi nykyään esiintyä aivan kuka hyvänsä ja aivan kuinka vaatimattomilla (ja väärillä) tiedoilla hyvänsä. Kiinnostavaa päästä todennetun tiedon lähteille, niin että ei tarvitse uskoa kaikkea ;)

   Poista
 4. Jee, koululainen ina! Turhaa ei opiskelu tule olemaan, itse saa mielenkiintoista menemistä ja mennessä oppii ruokailusta varmasti monen monta uutta. Lykkyä koulutielle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.