lauantai 11. heinäkuuta 2020

Teir Philip: Neitsytpolku

Kävi tuuri kun sain tämän kirjaston Bestseller-hyllystä: kirja on ollut ruotsinkielisenä minulla tilauksessa jo kauan, mutta jonoa olisi riittänyt vaikka kuinka pitkälle.
Philip Teiriltä olen aikaisemmin lukenut Så här upphör världen (https://lapsuksia.blogspot.com/2017/09/teir-philip-sa-har-upphor-varlden.html) ja Talvisodan (https://lapsuksia.blogspot.com/2013/10/philip-teir-talvisota.html), joista molemmista pidin. Ja niin pidin nyt Neitsytpolustakin. Teir kirjoittaa kevyesti mutta ei pinnallisesti. Tyyli on levollisen rauhallista vaikka hän samalla luo viihdyttävää jännitystä. Henkilökuvaus on ymmärtävää, tarkkanäköistä eikä aivan ilman huumoriakaan.
Neitsytpolku on kuvaus avioliitosta, perhe-elämästä, sielunkumppanuudesta nousevasta rakastumisesta uuteen ihmiseen ja siitä johtuviin seurauksiin. Richard on hyvä ihminen,  joka pohtii voiko kahta rakastaa: yhtälössä tuntuu olevan liian monta muuttujaa. On teini-iästä saakka tuttu vaimo, varhaisteini-ikäiset lapset, voimakkaasti kantaaottava äiti ja 12 vuotta vanhempi työtoveri. Teir kuvaa nasevasti niin sukulaisten suhtautumista uuteen tilanteeseen kuin uusperheen jäsenten arkea ja sopeutumista kotitöiden uudenlaiseen työnjakoon. Arki vyöryy ihmisen päälle välillä hyökyaallon tavoin, mutta lukijalle jää toiveikas mieli: Vaikeuksien kautta voittoon - kyllä tästä selvitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.